divendres, 27 de desembre del 2013

Les etiquetes

Les etiquetes són una eina molt eficaç en el bloc. Consisteixen en les paraules clau d'una nova entrada del bloc per saber en que consisteix aquella entrada. Per col·locar etiquetes has de crear una entrada i clicar al costat dret on posa etiquetes i allà escrius totes les que vulguis separades per una coma.
Aquestes etiquetes quedaran col·locades al final de l'entrada. A la vegada, també estan col·locades totes les etiquetes de totes les entrades a un racó del bloc. Això, ajuda a que el lector o el propi creador del bloc pugui buscar amb facilitat una entrada mitjançant les etiquetes.
Poden estar situades de diferents maneres, en un llistat o en forma de núvol de paraules com és en el meu cas:




dissabte, 21 de desembre del 2013

Microsoft Word

Avui hem aprés noves formes per treballar amb el Word i que ens sigui més fàcil i més pràctic.
Primer de tot vam aprendre com citar un treball. Per fer-ho has d'anar a "referencias" i desprès clicar a "insertar cita", seguidament has d'omplir les dades que et posa que són el títol del llibre, els autors, la data del llibre i l'editorial.
Seguidament una altre tècnica que vam aprendre va ser la de crear un índex automàticament. I consisteix a anar a "referencias", desprès "tabla de contenido" i per últim "tabla automàtica".

Crec que ha sigut molt important aprendre aquests conceptes ja que així pots anar més ràpid alhora de fer treballs i estalviar-te temps innecessari.












dilluns, 16 de desembre del 2013

Taxonomies de Bloom

Una altre manera d'aprenentatge amb ordinadors és la taxonomia de Bloom. Aquesta taxonomia consisteix en tres piràmides, una del 1956, una del 2000, i una del 2008.
La piràmide va de baix a dalt, i això indica que va de menys complexes a més complexes. (El verb de adalt de tot que és crear és el més complex de tots i va baixant el grau de dificultat.)

 



 També, hem explicat que és millor fer un vídeo que mirar-lo perquè no aprendràs, sinó que recordaràs, comprendràs, aplicaràs,analitzaràs, avaluaràs i crearàs.
I per últim, un petit detall que he trobat interessant, és que el bloc treballa totes les habilitats cognitives.

dimecres, 11 de desembre del 2013

Activitat: exemples de les quatre metàfores

Seguidament amb l'explicació de l'entrada anterior mostraré un quadre amb quatre exemples de les quatre metàfores. Desprès l'he pujat al scribd, per fer això he entrat a la pàgina d'aquest programa m'he registrat i he clicat a pujar arxiu:


L'aprenentatge amb l'ordinador

L'aprenentatge amb l'ordinador és molt important, hi es poden trobar quatre metàfores per ensenyar amb l'ordinador, és a dir, quatre tipus diferents:

1. La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor

Aquesta metàfora el que té de positiu és que així el mestre no té que corregir perquè l'ordinador fa com si fos el tutor. Però pot ser negatiu ja que el tutor no sap del tot segur si l'alumne està aprenent i estigui fent els exercicis indicats ja que el tutor no pot fer preguntes per veure si l'alumne està seguint allò que estan parlant.

2. La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne

L'estudiant és qui ensenya a l'objecte de l'ordinador a fer el que ha d'aprendre ell i així alhora està aprenent. Un exemple és el del http//scratch.mit.edu on l'estudiant a d'ensenyar el gat:




3. La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador

Amb aquesta metàfora ensenyes amb l'ordinador simulant un exemple de la vida real. Com per exemple un joc de fer créixer una planta i així alhora ensenyes al nen com afavorir el creixement de la planta i el que pot passar si no la regues o si la regues molt. Seguidament una fotografia d'aquest joc anomenat doctora xinxeta:




4. La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina

L'última metàfora serveix per tenir eines que no podem utilitzar sense l'ordinador com per exemple:
desfer, refer, copiar, enganxar, fer pòsters multimèdia, crear conjuntament.


Fonts consultades:

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/12/conceptualitzacio-de-la-naturalesa-de_3920.html

Activitat wikipedia

Aquí una activitat que vam fer amb la wikipedia que consistia en modificar per grups qualsevol tema interessant de la wikipedia. Jo i dos companyes més vam triar el tema de la taronja i vam afegir anant a la pàgina de la taronja i clicant a modificar un nou apartat anomenat els beneficis de la taronja. Seguidament li vam ficar uns enllaços i aquí el resultat: http://ca.wikipedia.org/wiki/Taronja Per saber més sobre la wikipedia i com utilitzar-la mireu aquests vídeos:






 



dissabte, 30 de novembre del 2013

Activitat: El dinar de Nadal

Primer de tot, ens hem decarregat el CMapTools que serveix per fer mapes conceptuals. Seguidament, per fer un mapa conceptual hem agafat un text anomenat: el dinar de Nadal. En aquest enllaç el podreu trobar: https://docs.google.com/a/blanquerna.url.edu/document/pub?id=1ESnGfthkv-f9jL7Qt-e04DXIvZwXU_Bfld4zCpK5tnk

Per poder crear-lo només cal clicar sobre la pantalla que tens en blanc i escriure, anar agafant les fletxes i anar construint un mapa conceptual. Per canviar les fletxes, s'ha d'anar a "ventana","mostrar estilos" i allà mateix et sortirà els diferents tipus de fletxes.
Quan ja tenim el mapa fet, has d'anar a "archivo" i "exportar Cmap" como i allà clica sobre "imagen". Així, ja tindrem la imatge del mapa conceptual guardada. A continuació us deixo el meu mapa conceptual:



Seguidament, he utilitzat una altre eina pel mateix text del Dinar de Nadal, el Wordle (explicat anteriorment en una entrada del bloc). I la imatge és la següent:



Per més informació dels mapes conceptuals:


Fonts consultades:

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els-mapes.html

http://www.wordle.net/

dilluns, 25 de novembre del 2013

Eines de suport al pensament

Les eines de suport al pensament són eines per poder organitzar-te tots els conceptes que tens al pensament.
Hi ha tres tipus:

Els mapes mentals: és una eina que serveix per expressar idees, prendre apunts i no generen emocions. Un programa per crear mapes mentals és el mindomo: http://www.mindomo.com/es/

Els mapes conceptuals: és una eina que formada per conceptes que es relacionen entre si per fletxes i connectors.

Els fluxogrames: són una eina també per organitzar-se i representar procediments per resoldre una tasca. Però els fluxogrames tenen uns símbols, els més importants a destacar són:




Fonts consultades:

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els-mapes_19.html

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els-mapes.html

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els.html



El Glogster, el Padlet i el Wordle

El Glogster és una eina per crear pòsters digitals. En els pòster digitals pots barrejar text, imatges, enllaços, música, vídeos... Amb aquesta eina sobretot el que transmet són emocions.
Per poder crear un glogster és tan fàcil com entrar a la següent pàgina i registrar-te:
http://www.glogster.com/explore

El Padlet és un suro digital on pots escriure diferents posts amb coses que t'agraden o no. L'avantatge que té amb comparació amb un suro que no és digital és que pots escriure tan a la classe com fora la classe. A més, és un element públic. I es pot utilitzar com a pluja d'idees en una classe.
http://padlet.com/

El Wordle és una eina per generar núvols de paraules. I les paraules que surten més freqüents en el text surten més grans.
http://www.wordle.net/

diumenge, 24 de novembre del 2013

Auditori: 06 L'OBC i la simfonia Tità de Mahler

Avui hem anat a l'auditori a escoltar 06 L'OBC i la simfonia Tità de Mahler. Ha sigut una gran experiència, ja que jo mai havia escoltat aquesta orquestra i tampoc vaig sovint aquest tipus de concerts. Però, és molt interessant i una nova forma de veure la música.

Podeu obtenir més informació sobre aquest concert en aquesta pàgina: http://www.auditori.cat/ct/concert/06-lobc-i-la-simfonia-tita-de-mahler-2802.aspx
I de tots els concerts que es faran a l'auditori a la següent pàgina: http://www.auditori.cat/ct/programacio/llistat_ampliat.aspx?proxims=1

A continuació, us deixo una imatge de l'orquestra feta per mi:



dissabte, 16 de novembre del 2013

Twitter i Scribd

Twitter és una xarxa social que es caracteritza per l'enviament massiu de "micromissatges" (de menys de 140 caràcters cadascun), on cada usuari comparteix la seva activitat, pensaments, idees, etc. Avui en dia es considera una de les eines de més influència en el món d'Internet i des de fa un parell d'anys és la que lidera el ranking, junt amb Facebook. Té una gran utilitat en quant a promoció i publicitat (d'artistes, empreses, etc) i com a font d'informació, encara que la seva credibilitat sempre haurà de ser contrastada.

I el Scribd és una web que permet publicar i compartir texts de diferents formats.

divendres, 15 de novembre del 2013

Setmana reflexiva: Dia 5


Avui és l'últim dia de la setmana reflexiva, i hem començat amb una actuació d'un grup d'animació infantil. Ha estat una actuació molt divertida ja que també al final ens ha fet participar i ballar amb ells. També han utilitzat molts instruments i han fet diferents tipus de música.

Aquí una fotografia feta per mi on els components del grup estan creant un ritme amb uns instruments molt curiosos i els protagonistes de
l'actuació:

















A continuació, hem anat a una conferència de les PDI (pissarres digitals interactives) que ens permeten obrir-nos i anar a visitar un nou món, i que aquest nou món entri a la nostre aula. És a dir, actualment la tecnologia també serveix com a servei d'aprenentatge.
També, han parlat sobre els iPads a l'aula, on per exemple tenen l'agenda a l'ipad i juguen a diversos jocs.

Seguidament, us deixo al meu twitter on he twittejat una mica durant la conferència: https://twitter.com/JordinaRC23
I el meu scoop.it sobre notícies de les PDI:  http://www.scoop.it/t/les-pdi

dijous, 14 de novembre del 2013

Setmana reflexiva: Dia 3 i 4

En aquests dos dies he anat a una llar d'infants a una classe de infants de 1 i 2 anys, anomenada l'escola Bressol el Ralet.
Ha sigut una gran experiència ja que he tingut un primer contacte amb els infants durant tot el dia. Sobretot en aquesta edat he vist com treballen els hàbits i les rutines, ja que són molt petits.
Aquí us deixo algunes fotografies fetes per mi de l'organització de la classe:








dilluns, 11 de novembre del 2013

Setmana reflexiva: Dia 2


Avui hem anat al MNAC: museu nacional d'art de Catalunya. I ens han fet una visita aplicada als infants, és a dir, en una activitat aprenies moltes coses diferents com és el tractar els materials, el volum, la música i el ritme.
I amb això, he après diferents maneres d'ensenyar-li a un infant diferents escultures amb ajuda de moltes activitats que representen les escultures. És a dir, és una visita dinàmica i ho explica a mesura d'activitats perquè els infants estiguin atents i es diverteixin aprenent.



diumenge, 10 de novembre del 2013

Setmana reflexiva: Dia 1


Avui hem començat la setmana reflexiva, primer de tot hem començat escoltant una conferència de Jaume Cela sobre l'educació. Un punt important és que ser mestre implica tres verbs:

1. Acollir
2. Mostrar
3. Acompanyar

Seguidament hem anat a fer una excursió, hem començat des de el baixador de Vallvidrera i el punt d'arribada ha sigut Sant Cugat. Durant l'excursió hem tingut alguns problemes ja que el nostre grup ens hem perdut però finalment hem trobat el camí indicat i hem arribat el nostre destí. A sigut una experiència molt cansada però a la vegada m'ha agradat molt.
I aquí una fotografia feta per mi de l'excursió:



dilluns, 4 de novembre del 2013

La Wiki

La wiki és una aplicació online, flexible, que ens deixa introduir continguts o editar. I el més important és que serveix per fer escrits en col·laboració, ja que és una forma d'aprendre entre uns i altres.
El link és com l'estrucura de la wiki, ja que quan creem un link creem una pàgina nova (una wiki).
Hi ha tres permisos en les wikis:
-Públic: tothom ho pot editar
-Protegit: només ho pot editar les persones que són autores de la pàgina
-Privat
La wikispaces.com és la pàgina per crear wikis
Nosaltres hem creat una wiki unes quantes companyes que tracta sobre l'educació. A continuació, us adjunto el link de la wiki: http://primerdeducacioinfantil.wikispaces.com/home

Més informació de les wikis a: http://elbonia.cent.uji.es/jordi/wp-content/uploads/docs/Adell_Wikis_MEC.pdf

Seguidament, les wikis i els blocs tenen algunes diferències, les més importants a continuació:

- Bloc contingut estàtica
- Wiki contingut dinàmic
- Bloc cronològic
- Wiki intemporal
- Bloc interacció externa amb els visitants a través dels comentaris
- Wiki interacció interna entre els usuaris editors

Dos presentacions de blocs vs wikis:







dissabte, 2 de novembre del 2013

Un color, moltes tonalitats

A la classe d'educació visual i plàstica hem après que d'un color color pots treure-li moltes tonalitats barrejant-lo amb els altres colors.
A continuació, us adjunto una fotografia del que he fet jo, el color blau:



dimecres, 30 d’octubre del 2013

Google Sites

A l'anterior classe ens van ensenyar una nova eina de treball que es diu Google Sites.
El google Sites és una aplicació en línia i gratuita que permet crear un lloc web o una intranet i permet compartir informació amb facilitat per veure-la i editar-la per un grup reduït de col·laboradors o amb tothom. Per poder crear un google Sites els passos que s'han de seguir és entrar a la web i seguidament escollir el tema de que vulguis fer el lloc web amb la seva plantilla que triïs. Desprès, només és qüestió d'anar-la editant.
Per més informació, aquí us deixo un vídeo de que és el Google Sites i com es crea:




 A continuació, vam fer grups i havíem de crear un google Sites, i el nostre tema va ser "La castanyada", a continuació us deixo l'enllaç: https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/castanyada/


Webs consultades: http://ca.wikipedia.org/wiki/Google_Sites 

dijous, 24 d’octubre del 2013

Usos educatius dels blocs: Recursos, orientacions i experiències per a docents

L'altre dia vam comentar el llibre "Usos educatius dels blocs: Recursos, orientacions i experiències per a docents". I vam parlar sobre els temes més importants del llibre:

-La paraula Blogroll: és una llista de blocs recomenats per l'autor del bloc, i normalment estan situats al lateral.

-Les classes de blocs: blocs d'aula, blocs de centre, blocs de professor...
-Comparació de diferents plataformes: la coctelera i Nireblog no estan inclosos als blocs, en canvi les plataformes dels blocs són el tumblr, el blogger i el wordpress (és lliure).
- Un bloc perquè és important?: és important perquè així els alumnes també participen i aprenen fent les activitats/tasques. Freinet un home molt important que va ensenyar que raonem i aprenem.
- Revista VS Bloc: els blocs tenen més avantatges, primer de tot no gasta fulls, té una distribució molt més amplia, es poden comentar les entrades, composició amb el bloc és més fàcil. I algun inconvenient és que pot ser algunes famílies no tenen internet, però és molt relatiu perquè actualment a les biblioteques hi ha wifi gratis.







Foto extreta de: http://www.amazon.es/Usos-educatius-dels-blogs-orientacions/dp/8497886941

Prezi

Avui hem utilitzat el Prezi, que és una eina per crear presentacions semblant al Power Point però més útil i pràctic, ja que pots anar enfocant les característiques de l'imatge ampliant-la. També, és públic, és a dir, deixa compartir i editar. I per últim, el prezi és important centrar-se en una imatge creativa, és a dir, que hi hagi metàfores. Amb la pròpia imatge pots crear una altre cosa.
Desprès, ens hem creat un prezi i hem creat una portada d'un tema que era els animals.
Per fer-ho l'hem creat i he ficat unes imatges que he buscat sobre el tema i desprès vas clicant cada imatge per quina vols que s'enfoqui primer.
Seguidament us deixo el prezi creat per mi:



Vídeo: "pensant en els altres"

En el seminari hem observat un vídeo titulat " pensando en nosotros" que tractava sobre una classe on el professor fa escriure els alumnes en una llibreta com si fos el seu diari personal. I un dia, un nen explica la mort de la seva àvia i els altres poden treure el que tenien amagat, la que tots el comprenen i s'identifiquen amb ell. I hi ha una nena que mai havia dit que s'havia mort el seu pare quan ella tenia tres anys, en aquell moment es dona compte que l'altre gent també ha passat per aquesta situació i ho treu. El següent dia, la nena porta un quadre del seu pare i per fi por parlar d'ell amb un somriure els llavis.
Amb això, el professor vol crear lligams forts entre els alumnes, i li dona molta importància els sentiments dels nens.
També, parla de que tracta malament els companys està mal fet i fa reflexionar dient-lis que culpen als altres però mai es culpen a ells mateixos. Per això, demana que reflexionin sobre els seus actes.
Seguidament, un altre dia han construït un rai i un nen com que ha parlat durant tota la classe el professor el castiga sense pujar al rai. Però els seus companys el defensen per convença el professor i 
això és el que vol aconseguir el professor.
A més, una altre situació és que un dia mort el pare d'un altre nen i els i diu els alumnes que l'animin, ja que el nen el que més necessita és els seus amics el seu costat.
Per últim, vol reflectir aquests lligams que es construeixen amb els sentiments dels altres i així és com es pot entendre la vida.



Frases interessants sobre el vídeo:

Ensenyar que la vida té un gran valor.

Si una persona no és feliç, no ho serà ningú.


dimecres, 23 d’octubre del 2013

Analitzar blocs educatius


Hem entrar a analitzar blocs educatius i els hem estat mirant i jo he triat aquest bloc http://5centims5.blogspot.com.es/ per analitzar-lo.
 
Aquest bloc està dedicat a la memòria d'un ex-alumne Marc Prat LLenas, i ofereix reflexions, comentaris, eines des de la perspectiva de l'experiència de vint anys en el camp de l'educació i les TIC.
També, m'agrada com està organitzat amb un títol a dalt de tot, a l'esquerra un apart on fica a qui va dedicat, més avall el seu twitter, un BLIP.fm on fica la seva cançó preferida, un àlbum de fotos, un codi QR del bloc, la pàgina d'ell titulada "ESPURNA", un RSS per subscriure't, una tira de blocs que ell recomana, un aparell per compartir al facebook o twitter, les seves dades personals i al costat els arxius del bloc i al final de tot un altre bloc important que recomana.

Per últim, cal dir que m'agrada molt aquest tipus de bloc però crec que hauria de tenir una mica menys de lletra perquè no es fes tan pesat.

dimarts, 15 d’octubre del 2013

Ús de les presentacions

Power Point és una eina molt usada actualment per crear presentacions pràctiques, sobre tot s'usa en l'ensenyament o en negocis. En una presentació es pot trobar les diapositives, les accions que les apliques sobre els objectes per enllaçar a una altre diapositiva o a un altre Power Point, les transicions que estan entre les diapositives. I les animacions que s'apliquen a textos o imatges.
Per últim hi ha dos tipus de presentacions: les tradicionals i les d'ús creatiu.
A més, per tenir més informació de les presentacions com els seus desavantatges o avantatges podeu consultar al següent: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/les-presentacions-leducacio.html


dimecres, 9 d’octubre del 2013

Creative commons

En la classe de avui, primer de tot el professor ens ha ficat unes situacions i un vídeo. Nosaltres havíem de dir que és el que no trobàvem correcte. Les situacions i el vídeo es basaven en el copiar i robar, ja que robar no està bé, en canvi copiar depèn de com ho facis si, ja que si demanes dret al autor està bé.
Seguidament, hem mirat diferents diaris com per exemple la Vanguardia o libres i en algun llibre t'indica a la darrera la portada que no pot ser ni copiat ni reproduït. Després, també hem mirat les diferents imatges com per exemple las imatges del Google que no tenen dret d'autor i les pot agafar qualsevol, però no està bé. En canvi, un programa com el Flickr, és un programa on la gent pot penjar les seves imatges i allà hi ha imatges on l'autor et deixa agafar-les. Això, t'ho indica el creativecommons que es tracta d'una organització que permet els autors i creadors a compartir el seu treball. El creativecommons té sis llicències diferents:

  • Creative Commons: Reconeixement Reconeixement (cc-by): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la generació i distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc): es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa): no es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): no es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.

També hem buscat la música d'on es pot descarregar legalment. Hi ha un programa on es pot fer que és el jamendo.com .
A més, el programa Softcatalà és una pàgina on hi ha programari lliure en català gratis i legal. En canvi, el Google no es pot modificar ni ficar en català.
Per últim, si una pàgina no fica res de que et deixi copiar legalment vol dir que allò no t'ho pots copiar. I en canvi, si t'ho poguessis copiar hauria d'haver un creativecommons que jo afegiré ara abaix del blog

webs consultades:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

dimarts, 8 d’octubre del 2013

Llibre: vídeo i educació

En l'anterior classe vam treballar alguns capítols del llibre 'vídeo i educació' de Joan Ferrés.
El primer capítol titulat un nou home, parla sobre que les persones tenim dos hemisferis, l'hemisferi esquerra que tracta del càlcul, l'aritmètica, l'escriptura i la classificació. És a dir, és l'hemisferi intel·lectual. En canvi, en l'hemisferi dret tracta del reconeixement de rostres, la reconstrucció de conjunts i les dimensions artístiques i simbòliques.És a dir, és l'hemisferi emocional.

En el següent capítol anomenat un nou mode de conèixer, tracta de com llegir un text i explica que és reconèixer caràcters i paraules, anàlisis gramatical i anàlisis lògics. També, és una operació analítica, racional, precisa i que es desenvolupa en el temps. En canvi, mirar una fotografia es tracta d'una operació global, sintètica i primària.

Per últim, el capítol un nou llenguatge vol comunicar les idees a través d'emocions.

I podem destacar dos tipus de vídeo, els vídeos de lliçó que no transmeten cap emoció, sinó que transmeten informació i els vídeos motivadors on transmeten molts tipus d'emocions.

dilluns, 7 d’octubre del 2013

vídeo youtube: Carrera de motos


YouTube és una eina que serveix per penjar vídeos i poder-los editar o buscar diferents vídeos de qualsevol tema. Nosaltres vam gravar-nos i desprès vam obrir el YouTube, entrant al meu compte i anant a gestió de vídeos. Seguidament, els vam anar ajuntant i construint un nou vídeo amb nous efectes, títols, transicions i música. I per últim, vam pujar-lo. Desprès, a baix del vídeo a YouTube surt una opció que és comparteix i cliques al dibuix de blogger i així ja tens el vídeo al blog. A continuació, us deixo el nostre vídeo:


dissabte, 5 d’octubre del 2013

Blogosfera i Web 2.0

La Blogosfera és una xarxa social on està un grup de blocs i els autors dels blocs en concret. Això facilita la participació i lectura entre ells.

La web 2.0 va aparèixer el 2006 i són les aplicacions web que et faciliten compartir informació interactiva amb la resta de persones.


Fonts consultades:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Blogosfera

http://ca.wikipedia.org/wiki/Web_2.0

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Frere Jacques

Avui a classe de música hem aprés a crear la primera cançó. També, hem aprés els diversos elements del programa noteflight, a continuació us deixo la cançó:

dissabte, 28 de setembre del 2013

Organització de les pàgines web i Scoop.it

En l'anterior classe vam treballar diferents programes. Primer de tot, vam treballar a organitzar-nos millor les nostres pàgines d'internet mitjançant google, això es fa de diverses formes una és marcant "favoritos" i se't guarda a la barra d'inici i així clicant pots accedir directament, i també pots crear carpetes i així tenir-ho millor organitzat. Seguidament, també tens una altre opció que és el programa netvibes que consisteix en tenir-ho molt més organitzat, totes les webs en una sola pantalla. D'aquesta manera és molt més còmoda i eficaç.
A continuació us deixo un vídeo de youtube on explica que és i com es fa servir:





Tot i així, desprès vam aprendre a afegir coses noves al bloc com és el cas de recomanació d'adreces que és fa anant a disseny i desprès clicar afegir gadget i clicant la de pàgines. També, amb això podem afegir un feed (qualsevol web canal RSS) i notícies sobre educació infantil.
El canal RSS és una eina que actualitza els continguts. Com per exemple en el meu bloc al costat dret es troba una sèrie de blocs dels meus companys que tenen aquest sistema i es van actualitzant. Aquest llistat de blocs recomanats per mi s'anomena blogroll.
Per últim, vam crear un scoop.it que és una pàgina web que serveix per consultar i tenir coses específiques del tema que escolleixis,és a dir, diferent noticies d'aquell tema. En el meu cas de la psicomotricitat en l'educació infantil ja que és l'apartat en el que em vull centrar i m'interessa més de l'educació.
Aquí us mostro el següent enllaç del scoop.it, però que tambè es pot trobar a la part dreta del meu bloc en un enllaç:
http://www.scoop.it/t/l-by-jurdina-recasens



dimecres, 25 de setembre del 2013

Llibres digitals i ordinadors portàtils

La segona classe de GTIC vam utilitzar el google drive, una eina que serveix per poder fer diferents treballs de forma més eficaç ja que pots modificar i fer el treball al mateix temps tothom davant l'ordinador sense quedar en un punt concret.
Vam fer una activitat per practicar treballar amb aquesta eina. Consistia que per grups féssim un document, una presentació i un formulari. Aquestes tres activitats es feien mitjançant el google drive i ficant-te sobre crear un document, desprès una presentació i per últim el formulari. A continuació, us deixo aquesta activitat:



 

dimarts, 24 de setembre del 2013

Les Webquests

Les webquests són unes activitats que consisteixen en que els alumnes construeixin el seu propi coneixement a partir del que ja sabien, i així, poder elaborar i tenir molt més coneixement del tema proposat. En conclusió, és un aprenentatge de descobriment guiat.
Seguidament, en aquest vídeo podem observar uns nens/es que realitzen una activitat on estudien les diferents constel·lacions. Per poder fer aquesta activitat i poder posar un vídeo has de copiar l'enllaç html indicat i crear una entrada en el bloc i copiar-lo on posa html en comptes de redactar. Un cop allà, per poder fer-lo més petit has de posar en el lloc que posa: height="  width=", uns números més petits com per exemple cada un 500.
Edu3.cat

dilluns, 16 de setembre del 2013

Presentació

Hola, em dic Jordina i sòc una estudiant de primer curs d'Educació Infantil a la Facultat Blanquerna.

Avui he començat el bloc de la Blanquerna i crec que és una bona molt eina per anar explicant les següents activitats que farem en el llarg del curs!