dimecres, 30 d’octubre del 2013

Google Sites

A l'anterior classe ens van ensenyar una nova eina de treball que es diu Google Sites.
El google Sites és una aplicació en línia i gratuita que permet crear un lloc web o una intranet i permet compartir informació amb facilitat per veure-la i editar-la per un grup reduït de col·laboradors o amb tothom. Per poder crear un google Sites els passos que s'han de seguir és entrar a la web i seguidament escollir el tema de que vulguis fer el lloc web amb la seva plantilla que triïs. Desprès, només és qüestió d'anar-la editant.
Per més informació, aquí us deixo un vídeo de que és el Google Sites i com es crea:




 A continuació, vam fer grups i havíem de crear un google Sites, i el nostre tema va ser "La castanyada", a continuació us deixo l'enllaç: https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/castanyada/


Webs consultades: http://ca.wikipedia.org/wiki/Google_Sites 

dijous, 24 d’octubre del 2013

Usos educatius dels blocs: Recursos, orientacions i experiències per a docents

L'altre dia vam comentar el llibre "Usos educatius dels blocs: Recursos, orientacions i experiències per a docents". I vam parlar sobre els temes més importants del llibre:

-La paraula Blogroll: és una llista de blocs recomenats per l'autor del bloc, i normalment estan situats al lateral.

-Les classes de blocs: blocs d'aula, blocs de centre, blocs de professor...
-Comparació de diferents plataformes: la coctelera i Nireblog no estan inclosos als blocs, en canvi les plataformes dels blocs són el tumblr, el blogger i el wordpress (és lliure).
- Un bloc perquè és important?: és important perquè així els alumnes també participen i aprenen fent les activitats/tasques. Freinet un home molt important que va ensenyar que raonem i aprenem.
- Revista VS Bloc: els blocs tenen més avantatges, primer de tot no gasta fulls, té una distribució molt més amplia, es poden comentar les entrades, composició amb el bloc és més fàcil. I algun inconvenient és que pot ser algunes famílies no tenen internet, però és molt relatiu perquè actualment a les biblioteques hi ha wifi gratis.







Foto extreta de: http://www.amazon.es/Usos-educatius-dels-blogs-orientacions/dp/8497886941

Prezi

Avui hem utilitzat el Prezi, que és una eina per crear presentacions semblant al Power Point però més útil i pràctic, ja que pots anar enfocant les característiques de l'imatge ampliant-la. També, és públic, és a dir, deixa compartir i editar. I per últim, el prezi és important centrar-se en una imatge creativa, és a dir, que hi hagi metàfores. Amb la pròpia imatge pots crear una altre cosa.
Desprès, ens hem creat un prezi i hem creat una portada d'un tema que era els animals.
Per fer-ho l'hem creat i he ficat unes imatges que he buscat sobre el tema i desprès vas clicant cada imatge per quina vols que s'enfoqui primer.
Seguidament us deixo el prezi creat per mi:



Vídeo: "pensant en els altres"

En el seminari hem observat un vídeo titulat " pensando en nosotros" que tractava sobre una classe on el professor fa escriure els alumnes en una llibreta com si fos el seu diari personal. I un dia, un nen explica la mort de la seva àvia i els altres poden treure el que tenien amagat, la que tots el comprenen i s'identifiquen amb ell. I hi ha una nena que mai havia dit que s'havia mort el seu pare quan ella tenia tres anys, en aquell moment es dona compte que l'altre gent també ha passat per aquesta situació i ho treu. El següent dia, la nena porta un quadre del seu pare i per fi por parlar d'ell amb un somriure els llavis.
Amb això, el professor vol crear lligams forts entre els alumnes, i li dona molta importància els sentiments dels nens.
També, parla de que tracta malament els companys està mal fet i fa reflexionar dient-lis que culpen als altres però mai es culpen a ells mateixos. Per això, demana que reflexionin sobre els seus actes.
Seguidament, un altre dia han construït un rai i un nen com que ha parlat durant tota la classe el professor el castiga sense pujar al rai. Però els seus companys el defensen per convença el professor i 
això és el que vol aconseguir el professor.
A més, una altre situació és que un dia mort el pare d'un altre nen i els i diu els alumnes que l'animin, ja que el nen el que més necessita és els seus amics el seu costat.
Per últim, vol reflectir aquests lligams que es construeixen amb els sentiments dels altres i així és com es pot entendre la vida.



Frases interessants sobre el vídeo:

Ensenyar que la vida té un gran valor.

Si una persona no és feliç, no ho serà ningú.


dimecres, 23 d’octubre del 2013

Analitzar blocs educatius


Hem entrar a analitzar blocs educatius i els hem estat mirant i jo he triat aquest bloc http://5centims5.blogspot.com.es/ per analitzar-lo.
 
Aquest bloc està dedicat a la memòria d'un ex-alumne Marc Prat LLenas, i ofereix reflexions, comentaris, eines des de la perspectiva de l'experiència de vint anys en el camp de l'educació i les TIC.
També, m'agrada com està organitzat amb un títol a dalt de tot, a l'esquerra un apart on fica a qui va dedicat, més avall el seu twitter, un BLIP.fm on fica la seva cançó preferida, un àlbum de fotos, un codi QR del bloc, la pàgina d'ell titulada "ESPURNA", un RSS per subscriure't, una tira de blocs que ell recomana, un aparell per compartir al facebook o twitter, les seves dades personals i al costat els arxius del bloc i al final de tot un altre bloc important que recomana.

Per últim, cal dir que m'agrada molt aquest tipus de bloc però crec que hauria de tenir una mica menys de lletra perquè no es fes tan pesat.

dimarts, 15 d’octubre del 2013

Ús de les presentacions

Power Point és una eina molt usada actualment per crear presentacions pràctiques, sobre tot s'usa en l'ensenyament o en negocis. En una presentació es pot trobar les diapositives, les accions que les apliques sobre els objectes per enllaçar a una altre diapositiva o a un altre Power Point, les transicions que estan entre les diapositives. I les animacions que s'apliquen a textos o imatges.
Per últim hi ha dos tipus de presentacions: les tradicionals i les d'ús creatiu.
A més, per tenir més informació de les presentacions com els seus desavantatges o avantatges podeu consultar al següent: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/les-presentacions-leducacio.html


dimecres, 9 d’octubre del 2013

Creative commons

En la classe de avui, primer de tot el professor ens ha ficat unes situacions i un vídeo. Nosaltres havíem de dir que és el que no trobàvem correcte. Les situacions i el vídeo es basaven en el copiar i robar, ja que robar no està bé, en canvi copiar depèn de com ho facis si, ja que si demanes dret al autor està bé.
Seguidament, hem mirat diferents diaris com per exemple la Vanguardia o libres i en algun llibre t'indica a la darrera la portada que no pot ser ni copiat ni reproduït. Després, també hem mirat les diferents imatges com per exemple las imatges del Google que no tenen dret d'autor i les pot agafar qualsevol, però no està bé. En canvi, un programa com el Flickr, és un programa on la gent pot penjar les seves imatges i allà hi ha imatges on l'autor et deixa agafar-les. Això, t'ho indica el creativecommons que es tracta d'una organització que permet els autors i creadors a compartir el seu treball. El creativecommons té sis llicències diferents:

  • Creative Commons: Reconeixement Reconeixement (cc-by): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la generació i distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc): es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa): no es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): no es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.

També hem buscat la música d'on es pot descarregar legalment. Hi ha un programa on es pot fer que és el jamendo.com .
A més, el programa Softcatalà és una pàgina on hi ha programari lliure en català gratis i legal. En canvi, el Google no es pot modificar ni ficar en català.
Per últim, si una pàgina no fica res de que et deixi copiar legalment vol dir que allò no t'ho pots copiar. I en canvi, si t'ho poguessis copiar hauria d'haver un creativecommons que jo afegiré ara abaix del blog

webs consultades:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

dimarts, 8 d’octubre del 2013

Llibre: vídeo i educació

En l'anterior classe vam treballar alguns capítols del llibre 'vídeo i educació' de Joan Ferrés.
El primer capítol titulat un nou home, parla sobre que les persones tenim dos hemisferis, l'hemisferi esquerra que tracta del càlcul, l'aritmètica, l'escriptura i la classificació. És a dir, és l'hemisferi intel·lectual. En canvi, en l'hemisferi dret tracta del reconeixement de rostres, la reconstrucció de conjunts i les dimensions artístiques i simbòliques.És a dir, és l'hemisferi emocional.

En el següent capítol anomenat un nou mode de conèixer, tracta de com llegir un text i explica que és reconèixer caràcters i paraules, anàlisis gramatical i anàlisis lògics. També, és una operació analítica, racional, precisa i que es desenvolupa en el temps. En canvi, mirar una fotografia es tracta d'una operació global, sintètica i primària.

Per últim, el capítol un nou llenguatge vol comunicar les idees a través d'emocions.

I podem destacar dos tipus de vídeo, els vídeos de lliçó que no transmeten cap emoció, sinó que transmeten informació i els vídeos motivadors on transmeten molts tipus d'emocions.

dilluns, 7 d’octubre del 2013

vídeo youtube: Carrera de motos


YouTube és una eina que serveix per penjar vídeos i poder-los editar o buscar diferents vídeos de qualsevol tema. Nosaltres vam gravar-nos i desprès vam obrir el YouTube, entrant al meu compte i anant a gestió de vídeos. Seguidament, els vam anar ajuntant i construint un nou vídeo amb nous efectes, títols, transicions i música. I per últim, vam pujar-lo. Desprès, a baix del vídeo a YouTube surt una opció que és comparteix i cliques al dibuix de blogger i així ja tens el vídeo al blog. A continuació, us deixo el nostre vídeo:


dissabte, 5 d’octubre del 2013

Blogosfera i Web 2.0

La Blogosfera és una xarxa social on està un grup de blocs i els autors dels blocs en concret. Això facilita la participació i lectura entre ells.

La web 2.0 va aparèixer el 2006 i són les aplicacions web que et faciliten compartir informació interactiva amb la resta de persones.


Fonts consultades:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Blogosfera

http://ca.wikipedia.org/wiki/Web_2.0

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Frere Jacques

Avui a classe de música hem aprés a crear la primera cançó. També, hem aprés els diversos elements del programa noteflight, a continuació us deixo la cançó: