divendres, 27 de desembre del 2013

Les etiquetes

Les etiquetes són una eina molt eficaç en el bloc. Consisteixen en les paraules clau d'una nova entrada del bloc per saber en que consisteix aquella entrada. Per col·locar etiquetes has de crear una entrada i clicar al costat dret on posa etiquetes i allà escrius totes les que vulguis separades per una coma.
Aquestes etiquetes quedaran col·locades al final de l'entrada. A la vegada, també estan col·locades totes les etiquetes de totes les entrades a un racó del bloc. Això, ajuda a que el lector o el propi creador del bloc pugui buscar amb facilitat una entrada mitjançant les etiquetes.
Poden estar situades de diferents maneres, en un llistat o en forma de núvol de paraules com és en el meu cas:




dissabte, 21 de desembre del 2013

Microsoft Word

Avui hem aprés noves formes per treballar amb el Word i que ens sigui més fàcil i més pràctic.
Primer de tot vam aprendre com citar un treball. Per fer-ho has d'anar a "referencias" i desprès clicar a "insertar cita", seguidament has d'omplir les dades que et posa que són el títol del llibre, els autors, la data del llibre i l'editorial.
Seguidament una altre tècnica que vam aprendre va ser la de crear un índex automàticament. I consisteix a anar a "referencias", desprès "tabla de contenido" i per últim "tabla automàtica".

Crec que ha sigut molt important aprendre aquests conceptes ja que així pots anar més ràpid alhora de fer treballs i estalviar-te temps innecessari.












dilluns, 16 de desembre del 2013

Taxonomies de Bloom

Una altre manera d'aprenentatge amb ordinadors és la taxonomia de Bloom. Aquesta taxonomia consisteix en tres piràmides, una del 1956, una del 2000, i una del 2008.
La piràmide va de baix a dalt, i això indica que va de menys complexes a més complexes. (El verb de adalt de tot que és crear és el més complex de tots i va baixant el grau de dificultat.)

 



 També, hem explicat que és millor fer un vídeo que mirar-lo perquè no aprendràs, sinó que recordaràs, comprendràs, aplicaràs,analitzaràs, avaluaràs i crearàs.
I per últim, un petit detall que he trobat interessant, és que el bloc treballa totes les habilitats cognitives.

dimecres, 11 de desembre del 2013

Activitat: exemples de les quatre metàfores

Seguidament amb l'explicació de l'entrada anterior mostraré un quadre amb quatre exemples de les quatre metàfores. Desprès l'he pujat al scribd, per fer això he entrat a la pàgina d'aquest programa m'he registrat i he clicat a pujar arxiu:


L'aprenentatge amb l'ordinador

L'aprenentatge amb l'ordinador és molt important, hi es poden trobar quatre metàfores per ensenyar amb l'ordinador, és a dir, quatre tipus diferents:

1. La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor

Aquesta metàfora el que té de positiu és que així el mestre no té que corregir perquè l'ordinador fa com si fos el tutor. Però pot ser negatiu ja que el tutor no sap del tot segur si l'alumne està aprenent i estigui fent els exercicis indicats ja que el tutor no pot fer preguntes per veure si l'alumne està seguint allò que estan parlant.

2. La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne

L'estudiant és qui ensenya a l'objecte de l'ordinador a fer el que ha d'aprendre ell i així alhora està aprenent. Un exemple és el del http//scratch.mit.edu on l'estudiant a d'ensenyar el gat:




3. La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador

Amb aquesta metàfora ensenyes amb l'ordinador simulant un exemple de la vida real. Com per exemple un joc de fer créixer una planta i així alhora ensenyes al nen com afavorir el creixement de la planta i el que pot passar si no la regues o si la regues molt. Seguidament una fotografia d'aquest joc anomenat doctora xinxeta:




4. La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina

L'última metàfora serveix per tenir eines que no podem utilitzar sense l'ordinador com per exemple:
desfer, refer, copiar, enganxar, fer pòsters multimèdia, crear conjuntament.


Fonts consultades:

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/12/conceptualitzacio-de-la-naturalesa-de_3920.html

Activitat wikipedia

Aquí una activitat que vam fer amb la wikipedia que consistia en modificar per grups qualsevol tema interessant de la wikipedia. Jo i dos companyes més vam triar el tema de la taronja i vam afegir anant a la pàgina de la taronja i clicant a modificar un nou apartat anomenat els beneficis de la taronja. Seguidament li vam ficar uns enllaços i aquí el resultat: http://ca.wikipedia.org/wiki/Taronja Per saber més sobre la wikipedia i com utilitzar-la mireu aquests vídeos: