dissabte, 28 de setembre del 2013

Organització de les pàgines web i Scoop.it

En l'anterior classe vam treballar diferents programes. Primer de tot, vam treballar a organitzar-nos millor les nostres pàgines d'internet mitjançant google, això es fa de diverses formes una és marcant "favoritos" i se't guarda a la barra d'inici i així clicant pots accedir directament, i també pots crear carpetes i així tenir-ho millor organitzat. Seguidament, també tens una altre opció que és el programa netvibes que consisteix en tenir-ho molt més organitzat, totes les webs en una sola pantalla. D'aquesta manera és molt més còmoda i eficaç.
A continuació us deixo un vídeo de youtube on explica que és i com es fa servir:





Tot i així, desprès vam aprendre a afegir coses noves al bloc com és el cas de recomanació d'adreces que és fa anant a disseny i desprès clicar afegir gadget i clicant la de pàgines. També, amb això podem afegir un feed (qualsevol web canal RSS) i notícies sobre educació infantil.
El canal RSS és una eina que actualitza els continguts. Com per exemple en el meu bloc al costat dret es troba una sèrie de blocs dels meus companys que tenen aquest sistema i es van actualitzant. Aquest llistat de blocs recomanats per mi s'anomena blogroll.
Per últim, vam crear un scoop.it que és una pàgina web que serveix per consultar i tenir coses específiques del tema que escolleixis,és a dir, diferent noticies d'aquell tema. En el meu cas de la psicomotricitat en l'educació infantil ja que és l'apartat en el que em vull centrar i m'interessa més de l'educació.
Aquí us mostro el següent enllaç del scoop.it, però que tambè es pot trobar a la part dreta del meu bloc en un enllaç:
http://www.scoop.it/t/l-by-jurdina-recasens



dimecres, 25 de setembre del 2013

Llibres digitals i ordinadors portàtils

La segona classe de GTIC vam utilitzar el google drive, una eina que serveix per poder fer diferents treballs de forma més eficaç ja que pots modificar i fer el treball al mateix temps tothom davant l'ordinador sense quedar en un punt concret.
Vam fer una activitat per practicar treballar amb aquesta eina. Consistia que per grups féssim un document, una presentació i un formulari. Aquestes tres activitats es feien mitjançant el google drive i ficant-te sobre crear un document, desprès una presentació i per últim el formulari. A continuació, us deixo aquesta activitat:



 

dimarts, 24 de setembre del 2013

Les Webquests

Les webquests són unes activitats que consisteixen en que els alumnes construeixin el seu propi coneixement a partir del que ja sabien, i així, poder elaborar i tenir molt més coneixement del tema proposat. En conclusió, és un aprenentatge de descobriment guiat.
Seguidament, en aquest vídeo podem observar uns nens/es que realitzen una activitat on estudien les diferents constel·lacions. Per poder fer aquesta activitat i poder posar un vídeo has de copiar l'enllaç html indicat i crear una entrada en el bloc i copiar-lo on posa html en comptes de redactar. Un cop allà, per poder fer-lo més petit has de posar en el lloc que posa: height="  width=", uns números més petits com per exemple cada un 500.
Edu3.cat

dilluns, 16 de setembre del 2013

Presentació

Hola, em dic Jordina i sòc una estudiant de primer curs d'Educació Infantil a la Facultat Blanquerna.

Avui he començat el bloc de la Blanquerna i crec que és una bona molt eina per anar explicant les següents activitats que farem en el llarg del curs!