dissabte, 30 de novembre del 2013

Activitat: El dinar de Nadal

Primer de tot, ens hem decarregat el CMapTools que serveix per fer mapes conceptuals. Seguidament, per fer un mapa conceptual hem agafat un text anomenat: el dinar de Nadal. En aquest enllaç el podreu trobar: https://docs.google.com/a/blanquerna.url.edu/document/pub?id=1ESnGfthkv-f9jL7Qt-e04DXIvZwXU_Bfld4zCpK5tnk

Per poder crear-lo només cal clicar sobre la pantalla que tens en blanc i escriure, anar agafant les fletxes i anar construint un mapa conceptual. Per canviar les fletxes, s'ha d'anar a "ventana","mostrar estilos" i allà mateix et sortirà els diferents tipus de fletxes.
Quan ja tenim el mapa fet, has d'anar a "archivo" i "exportar Cmap" como i allà clica sobre "imagen". Així, ja tindrem la imatge del mapa conceptual guardada. A continuació us deixo el meu mapa conceptual:



Seguidament, he utilitzat una altre eina pel mateix text del Dinar de Nadal, el Wordle (explicat anteriorment en una entrada del bloc). I la imatge és la següent:



Per més informació dels mapes conceptuals:


Fonts consultades:

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els-mapes.html

http://www.wordle.net/

dilluns, 25 de novembre del 2013

Eines de suport al pensament

Les eines de suport al pensament són eines per poder organitzar-te tots els conceptes que tens al pensament.
Hi ha tres tipus:

Els mapes mentals: és una eina que serveix per expressar idees, prendre apunts i no generen emocions. Un programa per crear mapes mentals és el mindomo: http://www.mindomo.com/es/

Els mapes conceptuals: és una eina que formada per conceptes que es relacionen entre si per fletxes i connectors.

Els fluxogrames: són una eina també per organitzar-se i representar procediments per resoldre una tasca. Però els fluxogrames tenen uns símbols, els més importants a destacar són:




Fonts consultades:

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els-mapes_19.html

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els-mapes.html

http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els.html



El Glogster, el Padlet i el Wordle

El Glogster és una eina per crear pòsters digitals. En els pòster digitals pots barrejar text, imatges, enllaços, música, vídeos... Amb aquesta eina sobretot el que transmet són emocions.
Per poder crear un glogster és tan fàcil com entrar a la següent pàgina i registrar-te:
http://www.glogster.com/explore

El Padlet és un suro digital on pots escriure diferents posts amb coses que t'agraden o no. L'avantatge que té amb comparació amb un suro que no és digital és que pots escriure tan a la classe com fora la classe. A més, és un element públic. I es pot utilitzar com a pluja d'idees en una classe.
http://padlet.com/

El Wordle és una eina per generar núvols de paraules. I les paraules que surten més freqüents en el text surten més grans.
http://www.wordle.net/

diumenge, 24 de novembre del 2013

Auditori: 06 L'OBC i la simfonia Tità de Mahler

Avui hem anat a l'auditori a escoltar 06 L'OBC i la simfonia Tità de Mahler. Ha sigut una gran experiència, ja que jo mai havia escoltat aquesta orquestra i tampoc vaig sovint aquest tipus de concerts. Però, és molt interessant i una nova forma de veure la música.

Podeu obtenir més informació sobre aquest concert en aquesta pàgina: http://www.auditori.cat/ct/concert/06-lobc-i-la-simfonia-tita-de-mahler-2802.aspx
I de tots els concerts que es faran a l'auditori a la següent pàgina: http://www.auditori.cat/ct/programacio/llistat_ampliat.aspx?proxims=1

A continuació, us deixo una imatge de l'orquestra feta per mi:



dissabte, 16 de novembre del 2013

Twitter i Scribd

Twitter és una xarxa social que es caracteritza per l'enviament massiu de "micromissatges" (de menys de 140 caràcters cadascun), on cada usuari comparteix la seva activitat, pensaments, idees, etc. Avui en dia es considera una de les eines de més influència en el món d'Internet i des de fa un parell d'anys és la que lidera el ranking, junt amb Facebook. Té una gran utilitat en quant a promoció i publicitat (d'artistes, empreses, etc) i com a font d'informació, encara que la seva credibilitat sempre haurà de ser contrastada.

I el Scribd és una web que permet publicar i compartir texts de diferents formats.

divendres, 15 de novembre del 2013

Setmana reflexiva: Dia 5


Avui és l'últim dia de la setmana reflexiva, i hem començat amb una actuació d'un grup d'animació infantil. Ha estat una actuació molt divertida ja que també al final ens ha fet participar i ballar amb ells. També han utilitzat molts instruments i han fet diferents tipus de música.

Aquí una fotografia feta per mi on els components del grup estan creant un ritme amb uns instruments molt curiosos i els protagonistes de
l'actuació:

















A continuació, hem anat a una conferència de les PDI (pissarres digitals interactives) que ens permeten obrir-nos i anar a visitar un nou món, i que aquest nou món entri a la nostre aula. És a dir, actualment la tecnologia també serveix com a servei d'aprenentatge.
També, han parlat sobre els iPads a l'aula, on per exemple tenen l'agenda a l'ipad i juguen a diversos jocs.

Seguidament, us deixo al meu twitter on he twittejat una mica durant la conferència: https://twitter.com/JordinaRC23
I el meu scoop.it sobre notícies de les PDI:  http://www.scoop.it/t/les-pdi

dijous, 14 de novembre del 2013

Setmana reflexiva: Dia 3 i 4

En aquests dos dies he anat a una llar d'infants a una classe de infants de 1 i 2 anys, anomenada l'escola Bressol el Ralet.
Ha sigut una gran experiència ja que he tingut un primer contacte amb els infants durant tot el dia. Sobretot en aquesta edat he vist com treballen els hàbits i les rutines, ja que són molt petits.
Aquí us deixo algunes fotografies fetes per mi de l'organització de la classe:








dilluns, 11 de novembre del 2013

Setmana reflexiva: Dia 2


Avui hem anat al MNAC: museu nacional d'art de Catalunya. I ens han fet una visita aplicada als infants, és a dir, en una activitat aprenies moltes coses diferents com és el tractar els materials, el volum, la música i el ritme.
I amb això, he après diferents maneres d'ensenyar-li a un infant diferents escultures amb ajuda de moltes activitats que representen les escultures. És a dir, és una visita dinàmica i ho explica a mesura d'activitats perquè els infants estiguin atents i es diverteixin aprenent.



diumenge, 10 de novembre del 2013

Setmana reflexiva: Dia 1


Avui hem començat la setmana reflexiva, primer de tot hem començat escoltant una conferència de Jaume Cela sobre l'educació. Un punt important és que ser mestre implica tres verbs:

1. Acollir
2. Mostrar
3. Acompanyar

Seguidament hem anat a fer una excursió, hem començat des de el baixador de Vallvidrera i el punt d'arribada ha sigut Sant Cugat. Durant l'excursió hem tingut alguns problemes ja que el nostre grup ens hem perdut però finalment hem trobat el camí indicat i hem arribat el nostre destí. A sigut una experiència molt cansada però a la vegada m'ha agradat molt.
I aquí una fotografia feta per mi de l'excursió:



dilluns, 4 de novembre del 2013

La Wiki

La wiki és una aplicació online, flexible, que ens deixa introduir continguts o editar. I el més important és que serveix per fer escrits en col·laboració, ja que és una forma d'aprendre entre uns i altres.
El link és com l'estrucura de la wiki, ja que quan creem un link creem una pàgina nova (una wiki).
Hi ha tres permisos en les wikis:
-Públic: tothom ho pot editar
-Protegit: només ho pot editar les persones que són autores de la pàgina
-Privat
La wikispaces.com és la pàgina per crear wikis
Nosaltres hem creat una wiki unes quantes companyes que tracta sobre l'educació. A continuació, us adjunto el link de la wiki: http://primerdeducacioinfantil.wikispaces.com/home

Més informació de les wikis a: http://elbonia.cent.uji.es/jordi/wp-content/uploads/docs/Adell_Wikis_MEC.pdf

Seguidament, les wikis i els blocs tenen algunes diferències, les més importants a continuació:

- Bloc contingut estàtica
- Wiki contingut dinàmic
- Bloc cronològic
- Wiki intemporal
- Bloc interacció externa amb els visitants a través dels comentaris
- Wiki interacció interna entre els usuaris editors

Dos presentacions de blocs vs wikis:







dissabte, 2 de novembre del 2013

Un color, moltes tonalitats

A la classe d'educació visual i plàstica hem après que d'un color color pots treure-li moltes tonalitats barrejant-lo amb els altres colors.
A continuació, us adjunto una fotografia del que he fet jo, el color blau: